Äiti se huolehtii aina liikaa metsän vaaroista. Kukkien lisäksi taidan poimia vielä korillisen mustikoitakin, niin isoäiti ilahtuu!

Punahilkka päätti ensin poimia korinsa täyteen mustikoita, joiden sato oli juuri parhaimmillaan. Hän voisi leipoa niistä isoäidille piirakan!

Hän asteli rohkeasti pois polulta ja kauemmaksi metsään. Kumartuneena mustikkamättään ylle hän kuitenkin kuuli polun lähistöltä ääntä ja kääntyi varovasti vilkaisemaan suuntaan, josta oli tullut. Puiden välistä oli vaikeaa nähdä, mutta hän erotti kuitenkin jonkinlaisen karvan peittämän otuksen tutkimassa paikkaa, jossa hänen aiemmin näkemänsä kukat olivat. Susihukka…

Se ei kuitenkaan  huomannut puiden katveessa piilottelevaa Punahilkkaa, vaan jatkoi matkaa toiseen suuntaan. Punahilkka keräsi ripeästi korinsa täyteen, nappasi muutaman kukkasen mukaansa ja lähti taivaltamaan taas kohti isoäidin pirttiä.

Se oli sievä pikkuinen mökki puiden keskellä. Punahilkka tiesi oven olevan aina auki, mutta koputti kuitenkin kohteliaisuuttaan. Kun vastausta ei kuulunut, hän koputti kovempaa ja uudelleen, sillä isoäidillä oli huonon näön lisäksi myös heikko kuulo.

Isoäiti lepäsi vuoteessa.

”No mutta Punahilkkako se siinä”, sanoi isoäiti. ”Kerrohan, mitä olet minulle tuonut.” Hänen äänensä oli vähän käheämpi kuin mihin Punahilkka oli tottunut ja hän oli vetänyt yömyssyn syvälle päähänsä niin että kasvoja tuskin erotti sen alta.

Punahilkka laittoi tuomansa kukat maljakkoon ja nosti sen vuoteen viereen yöpöydällä. Sitten hän kertoi tuomistaan mustikoista ja alkoi leipoa niistä piirasta. Piiras oli uunissa ja melkein valmis, kun joku koputti oveen. Punahilkka säikähti ja isoäiti sanoi kummissaan, ettei ollut odottanut muita vieraita Punahilkan lisäksi. Äkkiä Punahilkka muisti taas suden metsässä. Oliko se sittenkin nähnyt hänet ja seurannut häntä?

Avaa ovi

Älä avaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s